Dev

Elektrotehnika kao osnova svega?

Dok su sva normalna deca bila u pesku, jurila loptu, pravila kojekakve gluposti (nije da nisam i ja), moj mozak je bio kreativniji, pa se usled raznih ideja upućivao kod tate u “radionicu” gde sam skupljao njegove “nepotrebne stvari” za koje se često ispostavljalo da nisu tako nepotrebne, ali šta da se radi, meni su trebale za moj kreativni nered. Usled skupljenih delova, uvek je falilo još nešto, povezivanja žica, dioda, ventilatora… nekoliko kratkih spojeva, dešavalo se da napravim nešto zanimljivo što je mene ispunjavalo i uglavnom je to bilo bitno (dobro, i da zadivim još nekoga).

Prvi programerski jezici

Prvi susret sa programiranjem jeste sa dobro poznatim QBasic-om(svi koji volimo “komandnu liniju”) kroz školu, a nakon zainteresovanosti, pronalazim python kao sledeći “nivo”.
Prvi ozbiljni jezik sa kojim se upoznajem, kao osnova svega, jeste C, a ubrzo nakon toga učim delphi i javu za android. Sve većom zainteresovanošću dolazim do svog prvog takmičenja iz informatike(programiranja) u srednjoj školi, gde do kraja iste osvajam više prvih mesta na regionalnom takmičenju, dva puta treće mesto na republičkom i prva specijalna nagrada.

Programerski život

Shvatam i odlučujem da je to put kojim želim da pođem i da je programiranje ono što me ispunjava. Ubrzo počinjem da prisustvujem mnogobrojnim konferencijama, seminarima i skupljam informacije o svemu, kako tada, tako i dan danas… Nakon dugogodišnjeg usavršavanja i realizovanih projekata, stekao sam zvanje softverskog inžinjera i nastavio svojim putem.